Jan Mattson

Linnea Carlsson Bay & Anna Kinbom

Linnea Carlsson Bay är utbildad på Konstfack (BFA), Michaelis School of Fine Art i Sydafrika. Anna Kinbom är utbildad på Kungl. Konsthögskolan (MFA) och Konstakademien i Wien. Duon har ställt ut tillsammans men också solo i bl. a Los Angeles, ID:I Galleri, Konsthall C och Index i Stockholm. De har under senare tid jobbat musikaliskt med interaktiva verk. Nu arbetar duon i Sverige efter att Kinbom   är hemkommen från residens på Curatorial Program for Research i Buenos Aires. 

Mix Martina började 2012 när vi möttes under en workshop. Vi har samarbetat sedan dess. Vi har olika ingångar i samarbetet och det utvecklas dynamiskt. Vardagen är en viktig komponent och våra verktyg är analog stillbildskamera, super 8-kamera, våra röster samt instrument, inspelningsteknik och komposition.

Vi skriver låtar som hör ihop med bilderna och vice versa. Låtarna har vardagliga teman i sina texter och är inspirerade av popmusik och hit-makande. Mix Martina är inspirerat av fenomenet Max Martin, fast vår hitfabrik sker i hemmiljö i sällskap med våra barn som är med när vi fotar och filmar. Vi träffas regelbundet och fotar och filmar och repar våra låtar.

Mix Martina har tidigare uppträtt på ID:I galleri och deras musik har ljudit på platser som Paradise AiR i Matsudo utanför Tokyo, Vereinigung Bildender Künstlerinnen Österreichs – VBKÖ i Wien, på Cité International des Arts i Paris och Index Foundation i Stockholm.

Artaraound.se logo

Kundservice

MK Contemporary

info@artaround.se

Kontakta oss

Information

Om oss

Jobba hos oss

Karriär