Jan Mattson


Mafune Gonjo

Mafune Gonjo (f.1984) är utbildad vid Tama Art University (BFA) i Japan och på Konstfack (MFA). Gonjo har varit aktuell med soloutställningar i Sverige och Japan sedan 2010, nu senast på Nässjö Konsthall. Hon deltar regelbundet i grupputställningar och ställt ut i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, och Skandinavien. Hennes verk ingår i permanenta kollektioner på bl.a Nationalmuseum i Stockholm, Museum of American Glass, New Jersey USA, Toyama Glass Museum, Suwa Garasunosato Museum, Japan.

MG: ” – Jag arbetar mest med glas och transparenta material. Sedan jag flyttade till Sverige 2008 har jag arbetat mycket med en serie där jag skapar kvinnors klädnad av krossat glas. Att krossa glas och rekonstruera övergivna glasbitar till vackra arbeten speglade min ansträngning för att överleva utomlands och processen att krossa min gamla identitet och återuppbygga den starkare.”

MG: ” – Skarpa glasfragment ger en stark känsla av smärta men glittrar samtidigt väldigt vackert. Vardagliga motiv som kläder och gungor gjorda av de fragmenten är melankoliska och tankeväckande, vilket  jag gärna vill fortsätta att undersöka genom mina arbeten.

Senaste åren har jag utmanat mig själv och börjat arbeta med större installationer.

Mitt största intresse nu är hur transparenta verk visar olika utseenden och kastar varierade skuggor beroende på ljus. Skiftande närvaro mellan verk och skuggor ger ömtåliga och levande känslor i hela rummet, vilket är väldigt spännande för mig.”

Artaraound.se logo

Kundservice

MK Contemporary

info@artaround.se

Kontakta oss

Information

Om oss

Jobba hos oss

Karriär