Mayastrandberg

Maya Strandberg

Maya Strandberg (f. 1981) är utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk HDK (BFA, MFA). Konstnären är årligen aktuell på en rad olika separat samt grupputställningar på bl.a. Berg Gallery i Stockholm. Strandberg kan också ses på olika platser där hon arbetat med offentliga utsmyckningar bl.a. på Ekedalsskolan i Gustavsberg (på uppdrag av Värmdö kommun.).

 

Maya Strandberg jobbar med skulptur i lera och undersöker, genom att ringla, fläta och foga samman leror, sin egen kroppsliga och själsliga förankring i världen. Hennes arbete berör ämnen som förlust, död och sorg men också kraft och mod. Alltid med en stark längtan efter att komma nära världen. Genom ett intuitivt arbete med leran växer formerna långsamt fram.

Denna ömsesidiga samverkan mellan händernas arbete och materialens karaktär antyder en egen vilja hos objekten – som om de själva sökte sin slutliga form, men i sin otillräcklighet misslyckats med att nå idealbilden.

I ateljén befinner sig skulpturerna i olika stadier av ett kretslopp, som ibland behöver vila, brytas ner, torka ut, eller byggas upp.

Vetskapen om att materialet, sett i sitt geologiska sammanhang, har bildats genom vittring under lång tid, inspirerar, och under arbetets gång iklär sig skulpturerna sakta rollen som både människa och natur.

Artaraound.se logo

Kundservice

MK Contemporary

info@artaround.se

Kontakta oss

Information

Om oss

Jobba hos oss

Karriär