Jan Mattson

Sofia Kråka

Sofia Kråka (f. 1987) och är utbildad på Konstfack (BFA, MFA). Kråka har medverkat i en rad separat samt grupputställningar. Hon har gjort offentliga utsmyckningar bl.a. på Sankt Lars Sjukhus. Kråka har erhållit en rad stipendier samt medverkat i juryn för antagningen för nästkommande års elever för kandidat samt masterprogrammet i Fri Konst på Konstfack.

 

SK: ” – Allt och ingenting händer samtidigt. Dripp, dropp, dripp. Kranen läcker vatten. Bilarna pulserar ute. Värmen har varit olidlig idag. Imorgon kommer åskan och för något år sedan samma dag sprang jag genom kvällssvalkan bort från tiden och bort från kroppen.

Allt som är mitt finns en armlängds avstånd bort. Jag ser det jag ser och väljer noggrant vad jag inte vill se. Orden avlöser varandra. 

Folk omkring mig pratar med tomma ord, innehållslösa sammanhang. Men om varje ord skulle slutas i sig självt skulle innehållet bli mer intressant. Utsnitt av tid och aktivitet.

Jag har allt framför mig och väljer vad jag vill spendera tid med. Timmarna går när jag behandlar en yta med så små penslar jag kan hitta.

Jag kapslar tiden, kroppen och rytmen och objekten omkring berättar för mig vad som kan komma sen.

Jag hänger med och låter orden avlösa varandra.

Tiger, hand och groda. Sammanhanget känns helt uppenbart och begripligt. Klar och vidare till nästa.”

Artaraound.se logo

Kundservice

MK Contemporary

info@artaround.se

Kontakta oss

Information

Om oss

Jobba hos oss

Karriär